Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی عاشورنسب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با بیان این که حقوق در جامعه ما به عنوان رشته‌ای حفظیاتی شناخته می‌شود، در حالی که این رشته بیشتر ریاضیاتی است و به تحلیل و تفسیر است، اظهار کرد: مهارت حل مسئله یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های حقوق‌دان است. اصطلاحا گفته می‌شود که حقوق‌دان مفسر مرئی متن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی حقوق‌دان باید منطوق قانون را بررسی کند و طبق چیزی که از قانون یاد گرفته، با مسائل حقوقی مواجه شود.

دبیر انجمن علمی حقوق دانشگاه شیراز با اشاره به این که حقوق یک رشته مسئله‌محور است، افزود: یکی دیگر از مهارت‌های مورد نیاز حقوق‌دان، مهارت‌های زبانی است. به این معنا که یک حقوق‌دان باید فن بیان و فنون اقناعی را به خوبی بلد باشد. البته فن بیان صرف نمی‌تواند عامل موثری در حقوق‌دان شدن باشد و در ابتدا نیازمند دانش حقوقی گسترده است. نتیجه داشتن فن ‌بیان بدون دانش حقوقی کافی، شکل‌گیری مغالطه است.

دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه شیراز با تصریح بر این که یک حقوق‌دان باید در ابتدا از نظر مهارت‌های فکری به بلوغ برسد و سپس از مهارت‌های سخنوری خود بهره‌برداری کند، گفت: خودبسندگی و عزت نفس برای دانشجویان حقوق به عنوان افرادی که در آینده در نظام حقوقی کشور فعالیت خواهند کرد، بسیار نقش موثری دارد. به این معنا که حقوق‌دان همواره باید استقلال داشته باشد.

وی داشتن جهت‌گیری سیاسی و فکری برای حقوق‌دان را امری طبیعی دانست و تاکید کرد: اما این موضوع نباید در کار حقوق‌دان به عنوان مفسر قانون وارد شود، چرا که همه افراد در برابر قانون یکسان هستند. داشتن جهت‌گیری‌های سیاسی و فکری و احساسی نظر دادن در مورد مسائل باعث می‌شود که این برابری دچار خدشه شود.

عاشورنسب با بیان این که قانونی که در دست حقوق‌دان است، یک ابزار تلافی‌جویانه نیست، بلکه ابزاری کارگشا و کارآمد است، افزود: به همین دلیل، یک حقوق‌دان باید با نگاهی کلی به موضوعات نگاه کند و نه مصداقی. مثلا اگر گوشی حقوق‌دان در خیابان دزدیده شود، برخورد درست این است که آن فرد با سارق گوشی خود به گونه‌ای رفتار کند که با سایر سارقان برخورد می‌کند. صرفا این که مفسر قانون است به وی اجازه نمی‌دهد که برای یک سارق اشد مجازات را درنظر بگیرد.

دبیر انجمن علمی حقوق دانشگاه شیراز با اشاره به این که علاقه مهم‌ترین مولفه برای انتخاب رشته حقوق است، گفت: حقوق به دلیل سروکار داشتن با متن قانون و آرای دادگاه رشته خشکی شناخته می‌شود. چون سبک نوشتاری سنگینی دارد و درک مسائل حقوقی نیازمند تعمق و تامل است. به همین دلیل کسی که به حقوق علاقمند نباید پس از مدتی دلزده خواهد شد.

چه مشاغلی در انتظار یک فارغ‌التحصیل حقوق است؟

وی با تصریح بر این که امنیت شغلی در رشته حقوق نسبت به سایر رشته‌های علوم انسانی بیشتر است، یادآور شد: وکالت، قضاوت، سردفتری و مشاوره حقوقی به شرکت‌ها مهم‌ترین مشاغلی است که برای حقوق‌خوانان وجود دارد. کسی که به دنبال امنیت شغلی بالاتر است می‌تواند قضاوت یا سردفتری را انتخاب کند، افرادی که روحیه رقابت‌طلبانه و ماجراجویان قوی‌تری دارند باید وکالت را انتخاب کنند.

عاشورنسب در ادامه خاطرنشان کرد: تصور افراد از رشته حقوق معمولا به فضای مجازی، رمان‌ها و فیلم‌ها برمی‌گردد؛ اما واقعیت این است این رشته به اندازه تصویری که در داستان‌ها نشان داده می‌شود ماجراجویانه نیست و در برخی موارد بسیار وحشتناک است. داوطلبان باید بدانند که حقوق محدود به حقوق کیفری نیست. برخی افراد به دلیل علاقه به حقوق کیفری و جزا و جرم حقوق را انتخاب می‌کنند. در حالیکه باید یک حقوق‌دان مهارت‌های در حقوق مدنی، عمومی و بین‌الملل داشته باشد.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1150545 برچسب‌ها حقوق

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: حقوق حقوق دان یک حقوق دان رشته حقوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۳۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارشی حقوقی از تبدیل مدارس غزه به پایگاه‌های نظامی توسط اشغالگران

یک سازمان حقوق بشری در گزارشی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوزهای خود به غزه مدارس این باریکه را به پایگاه‌های نظامی برای خود تبدیل کرده است.

به گزارش ایسنا، دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه امروز-چهارشنبه- در بیانیه‌ای تاکید کرد: اسرائیل به‌طور عامدانه مراکز غیرنظامی را نظامی می‌کند و مدارس و مراکز آموزشی را به پایگاه‌های نظامی در چارچوب حملاتش به نوار غزه برای هفتمین ماه متوالی تبدیل کرده است. ارتش اشغالگر به بمباران و ویرانی هدفمند و گسترده مدارس و کشتار و اعدام غیرقانونی غیرنظامیانی که به مدارس پناه آورده‌اند اکتفا نکرد بلکه تعدادی از مدارس را به پایگاهایی نظامی برای خود و تمرکز نیروها و تجهیزاتش و همچنین مراکز بازداشت، بازجویی و شکنجه تبدیل کرده است که این امر نقض آشکار قوانین بین‌المللی و قواعد جنگ است.

طبق گزارش روسیا الیوم، این سازمان حقوق‌بشری اعلام کرد: این جنایت‌های اسرائیل در راستای تداوم میراث استعماری است که بر پایه سلطه گری و برچیده شدن مولفه‌های اصیل و اساسی ملت‌ها به ویژه فرهنگی و آموزشی بنا نهاده شده است. ارتش اسرائیل در حمله به غزه بسیاری از مدارس این منطقه را به پایگاه‌های نظامی و مراکز بازداشت تبدیل کرده است؛ مدارسی مانند صلاح‌الدین که در ماه فوریه به بازداشتگاه و مرکز بازجویی برای صدها غیرنظامی تبدیل شد. در روز ۳۰ آوریل امیر بوخبوط خبرنگار اسرائیلی ویدیویی منتشر کرد که نشان می‌دهد ارتش این رژیم یک پایگاه نظامی عملیاتی در داخل یک مدرسه در نوار غزه ایجاد کرده است و این پایگاه وابسته به تیپ ۱۶۲ است و از داخل آن عملیات نظامی انجام می‌دهد.

در ادامه این گزارش آمده است: نظامیان اسرائیلی ویدیوهای زیادی منتشر کردند که نشان می‌دهد آنها به مدارس هجوم می‌آورند و آوارگان را مجبور به تخلیه آن‌ها می‌کنند، همچنین آن‌ها در برخی از کلاس‌ها مستقر شده و از داخل آن‌ها تیراندازی می‌کنند. این نظامیان همچنین یک مدرسه وابسته به سازمان ملل را منفجر می‌کنند و به این کار افتخار می‌کنند. اسرائیل ۸۰ درصد مدارس غزه را به طور کامل و یا جزئی ویران کرد، این رژیم حتی مدارس وابسته به سازمان ملل که به پناهگاهی برای آوارگان تبدیل شده تخریب کردند و حملات این رژیم همچنان ادامه دارد حتی در مناطقی که خود آن‌ها گفته‌اند امن هستند. علاوه بر ده‌ها هزار شهید و مجروح در غزه، ۶۲۵ هزار دانش‌آموز از حق آموزش محروم هستند، از سوی دیگر ۶ دانشگاه در نوار غزه تخریب شده است که یکی از آن‌ها چند هفته بعد از اینکه به عنوان پایگاه‌ نظامی برای اسرائیل از آن استفاده می‌شد، توسط این رژیم منفجر شد.

دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در بخش دیگری از بیانیه خود بر لزوم محافظت از مدارس غزه تاکید کرد و از جامعه بین‌المللی خواست تا به تل‌آویو فشار بیاورد و عملیات نظامی در داخل و علیه مدارس غزه را متوقف کند.

این سازمان همچنین خواستار ورود کمیته‌های فنی متخصص به داخل غزه و انجام تحقیق درمورد جنایت‌های وحشتناک اسرائیل و نسل کشی مردم فلسطین در غزه شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • دائمی شدن قراردادهای کار در دستور کار دولت
  • حاکمیت باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند
  • اصلاح قانون کار امنیت شغلی کارگران، بزودی
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • عزم جدی برای فعال شدن واحدهای تعطیل/لزوم تامین امنیت شغلی کارگران
  • گزارشی حقوقی از تبدیل مدارس غزه به پایگاه‌های نظامی توسط اشغالگران
  • پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!