Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف نظام آموزشی ایران به شکلی است که دانشجویان را تنها ملزم به تحصیلات آکادمیک کرده و تجربه عملی و اصطلاحا کارآموزی را برای آن‌ها غیرضروری می‌داند. در نتیجه این نوع رویکرد، در رشته‌ای چون حقوق و در حوزه وکلا متوجه انحصار گسترده و گران بودن خدمات فعالان این عرصه در سطح جامعه هستیم. در واقع تعداد مشخصی وکیل متخصص و مجرب فعالیت در این حوزه را دست گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

محمدجواد معتمدی، کارشناس مسائل حقوقی  در این باره می گوید: کانون وکلا برای پذیرش دانشجوی حقوق ظرفیت تعیین می‌کرد اما پس از اصلاح سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی، قرار بر این شد که حق تعیین ظرفیت توسط کانون وکلا برداشته شود؛ بنابراین 60 درصد نمره به عنوان ملاک قبولی تعیین شد.

وی با تاکید بر مسئله کمبود وکیل متخصص در کشور توضیح داد: در رشته حقوق بسیاری از افراد فارغ‌التحصیل شده و شاید مدرک معتبری هم دریافت کنند اما امکان کار در این حوزه را ندارند چرا که دائم درگیر تحصیل به صورت آکادمیک هستند و نمی‌توانند یک قرارداد ساده تنظیم کنند و یا به یک شرکت مشاوره حقوقی بدهند.

معتمدی در این راستا افزود: علت این مسئله این است که آموزش حقوقی در ایران بسیار تئوریک و غیر کاربردی است و مانند رشته پزشکی کارآموزی مشخصی ندارد. این در حالی است که کارشناس حقوق کسی است که بتواند مسائل را حل کند و تجربه عملی داشته باشد.

این کارشناس حقوقی همچنین تصریح کرد: عدم آموزش کاربردی منجر به کمبود نیروی متخصص در نظام آموزشی می‌شود. گران بودن خدمات حقوقی در کشور تنها به دلیل انحصار نیست بلکه به میزان زیادی وکیل بیکار و غیرمتخصص در کشور وجود دارد که تجربه کاری ندارند. صرف افزایش ظرفیت و اشباع این رشته راهگشا نیست بلکه بایستی فضا را به سمتی برد که در کنار آموزش آکادمیک، آموزش کاربردی نیز داده شود.

وی تاکید کرد که انحصار وجود دارد اما توجه صرف به این مسئله باعث شد که اهمیت کارآموزی در این رشته نادیده گرفته شود و به این مسئله کمتر توجه شود که آموزش غیر اصولی و غیر کاربردی در رشته حقوق وضعیت کنونی را رقم زده است؛ در واقع تعداد وکیل متخصص در کشور کم شده و هزینه خدمات آن‌ها بالا رفته است.

معتمدی در پایان افزود: بنده به عنوان استاد دانشگاه به دانشجویان خود توصیه می‌کنم که اگر در این رشته به دنبال آینده شغلی هستند، در کنار تحصیلات آکادمیک به کارآموزی بپردازند و این خلا آموزشی را پر کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۲۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش کمبود معلم در چهارمحال و بختیاری رفع شد

امین سلیمانی معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری صبح پنج شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در زمان کرونا ما با بحران‌هایی زیادی مواجه بودیم و سختی‌های زیادی را آموزش و پرورش متحمل شد اما با تلاش و تدابیر مسئولین توانستیم این بحران را پشت سر بگذرانیم.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته اتفاقات مثبتی در حوزه آموزش و پرورش اتفاق افتاد گفت: معرفی دو معلم نمونه کشوری از استان چهارمحال و بختیاری بین ۱۵ معلم در سراسر کشور یک اتفاق بسیار عالی برای استان بوده است.

سلیمانی با اذعان بر اینکه عدم پیش بینی نیروی انسانی باعث شد با چالش روبه رو شویم گفت: ۱۳ درصد همکاران ما بازنشسته شدند و این یک چالش برای آموزش استان بود.

وی با اشاره به استخدام‌های پیش رو بیان داشت: در سال ۱۳۹۹ آزمون استخدامی برگزار شد و سهمیه این استان تنها ۲۹۴ نفر بود، در سال ۱۴۰۱ تعداد یک هزار و ۷۰ نفر جذب و در سال گذشته یک هزار و ۱۴۴ سهمیه و در سال جاری نیز طی هشت آزمون یک هزار و ۵۸۳ سهمیه جذب معلم برای استان لحاظ شده است.

سلیمانی به توزیع شیر رایگان در بین مدارس اشاره کرد و بیان داشت: هفته‌ای دو نوبت و گاهی اوقات هفته‌ای ۳ نوبت به تعداد ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار شیر با اعتبار ۲۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بین مدارس ابتدایی توزیع شده است.

وی خاطر نشان کرد: در سال گذشته تجهیزات متفاوتی با ارزش ۷۰ میلیارد در حوزه‌های مختلف توزیع شد.

سلیمانی با بیان اینکه ۱۸ مرکز رفاهی در سطح استان وجود دارد گفت: اردوگاه شهید دانش آموزی بعد از ۱۸ سال تعیین تکلیف شد و در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.

وی یکی دیگر از پروژه‌های عمرانی حوزه آموزش و پرورش را ساخت استخر شهید استکی دانست و گفت: این پروژه تا اول مهرماه سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: در ایام نوروز و تابستان اسکان مهمانان نوروزی را داریم که در سال گذشته ۳۶ هزار و ۳۰۴ نفر به مسافران اسکان داده شد.

سلیمانی با اشاره به اینکه در همه مراسمات و مناسبت‌ها آموزش و پرورش سهیم است اذعان داشت: ۷۰ درصد از حوزه‌های رأی گیری در مدارس استان بوده است.

کد خبر 6095012

دیگر خبرها

  • بارش باران طراوت بی‌نظیری به هوای بجنورد بخشیده است
  • آیا در دادگاه لاهه عزمی برای محکومیت نتانیاهوی جنگ‌طلب وجود دارد؟
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • رقابت ۱۲۰۰۰ داوطلب در آزمون دستیاری/ اعلام حقوق دستیاران
  • دولت نتانیاهو در حال سقوط است/ نیروهای حماس به مقاومت خود ادامه دهند
  • ضرورت توجه به حقوق و مسائل مادی معلمان
  • چالش کمبود معلم در چهارمحال و بختیاری رفع شد
  • گزارشی حقوقی از تبدیل مدارس غزه به پایگاه‌های نظامی توسط اشغالگران
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • نکات حقوقی و قوانین مربوط به دیه